Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

28. 6. 2010 12:01
Vzor Německo

Autor měl taky uvést, kolik Němci platí daně. Vyšší než u nás, o dost. Autor nevydělává, takže ho zdanění pracujících nezajímá. Zajímá ho ovšem, aby jeho studium stoprocentně hradil někdo jiný - daňový poplatník.

Dost lidí studuje zbytečné obory - něco, co nebudou dělat, tzv. ze zájmu, ale bez možnosti uplatnění v oboru. Proč je, je to zdarma, zaplatí to "stát", tj. ostatní. Já jen tvrdím, že stát tu není od toho, aby platil něčí koníčky. Nelze mít plno kultoruologů, gender specialistek atd. Školné je mírný filtr, který situaci mírně zlepší. Lidé zčásti začnou uvažovat, jak to budu splácet - a budou volit obory pro praxi, ne jen pro papír s titulem.

0 0
možnosti
PJ

denver

28. 6. 2010 12:00
S tímto přístupem

budete nejen čekat dlouho na titul ale i dlouho na práci. Zkuste hodně číst a zabývat se osobní zodpovědností a tvorbou hodnot. Jinak budete po případném dokončení školy zbrojit proti první překážce, kterou Vám život nastaví (stejně jako teď proti školenému) a nakonec skončíte jako odborář nebo nezaměstnaný.Rv

0 0
možnosti
JD

pedr64

28. 6. 2010 12:00
samozřejmě, že VŠ vzdělání je zboží

jehož  získání Vám umožní lepší uplatnitelnost na trhu práce a tím i vyšší životní standard.

0 0
možnosti
D

DeliriumTremens

28. 6. 2010 11:56
Vzdělání je zboží

Do vzdělání člověk investuje ne pro potěchu ducha (i když i takové případy jsou), ale pro své lepší profesní uplatnění a zvýšení ceny své práce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1982x
Absolvent VŠB - TU Ostrava

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články