Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

s-s-in

9. 7. 2008 17:29
karma

pro autora za věcný článek a ochotu slušně diskutovatR^

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

9. 7. 2008 17:21
Ajaj!

Nikomu neupírám právo na vyjádření, je pravda, že se zahraniční politikou USA v mnoha věcech nesouhlasím, přesto mi mnohá tvrzení připadají neobjektivní a účelová. Stejně jako mi připadají účelové filmy p. Moora, z jehož filmů, jak se mi zdá, autor zejména čerpá. To je,  jako bych se chtěla o české undergroundové scéně 80.let poučit z 30 případů majora Zemana. Většinu citovaných dokumentů jsem viděla a nejen proto mne zaujalo "místo

účinné sociální pomoci vláda rozjela „program zaměstnanosti“. V rámci

tohoto programu cestují lidé z chudinských čtvrtí několik hodin denně

do oblastí s vyšší zaměstnaností, kde vykonávají práci za mzdu, která

ani nestačí pokrýt základní lidské potřeby."  Nevzpomínám si, jestli to tam bylo takto přesně, ovšem jak je to s těmi "základnímí lidskými potřebami?" Vážně jste, pane, takový levičák, že byste radši lidem z těchto čtvrtí rozdával dávky, než aby pracovali, byť musí dojíždět a nevydělají moc? Už babička Boženy Němcové zavrhovala takový způsob "pomoci".

0 0
možnosti
T

tromi

9. 7. 2008 17:06
perfektní článek

teroristická organizace usa vraždí kvůli ropě a prachům celé národy a pokrytecky to schovávají za demokracii:-©

0 0
možnosti
W

wiki5

9. 7. 2008 17:18
Re: perfektní článek

dalsi trotl co vsechno svadi na ropu a co diky US a demokracii muze vubec na komp

0 0
možnosti
PO

POToole

9. 7. 2008 17:06
Vazeny autore,

Vas nazor na zivot v USA i na "americky sen" je hodne mimo. Ja bych si ani netroufla psat napriklad o Cine a zivote tam, pokud bych se tam nebyla alespon podivat.  Vite, ono je velky rozdil, kdyz pan Moore natoci svuj dokument s nadsazkou a promitne ho svym spoluobcanum, kteri vedi, o co jde, a nebo kdyz se promitne lidem, kteri nemaji o nicem potuchy... :-) Pozdravuji Vas z USA.

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 17:21
Re: Vazeny autore,

Děkuji za názor. V jistém smyslu máte pravdu, přesto s vámi dovoluji polemizovat. Hlavním tématem článku je domácí a zahraniční politika USA a tu jde dle mého skromného názoru dobře sledovat prostřednictvím médií i odtud. Na drouhou stranu sposta lidí ani neví co se děje u nich za bukem, když se o to nezajímají, že. S pozdravem. Autor.

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 17:06
Vážení diskutující

Děkuji vám všem za příspěvky. Rád bych prostřednictvím tohoto článku vyjádřil upřímnou soustrast s pozustalými vojáků i civilistů, kteří se stali obětmi nesmyslné války o Iráckou ropu. Na popud Bushovy administrativy byla zahájena nelegitimní válka v rozporu se základní zásadou Charty OSN: státy smí jednostranně použít sílu pouze při uplatňování práva na sebeobranu. Děkuji a brzy nashledanou. Autor.

0 0
možnosti
W

wiki5

9. 7. 2008 17:25
Re: Vážení diskutující

pokrytecke poprani "uprimne" soustrasti, znamy to trik propagandistu levicackych ideologii, jako by jim nekdy slo o lidi a ne o jejich nasilne uplatneni jejich "lidskych" teorii jako potlaceni svobody projevu, znarodneni majetku a dalsi speciality na vsechny ostatni... Hugo Chavez nas vzor. Jen se zviditelnit a vypadat jako lidumil, nic jineho vase poprani soustrasti neni. 

Ohrana karta ropy je znovu vytazena, aniz nekdo dokaze vysvetlit jak z toho Americane zbohatli, dollar sel dolu cena ropy nahoru, tomu rikam zbohatnuti... neochvejny zastance vybranych resoluci OSN nam tvrdi, ze mame prihlizet teroru a nasili a vyvrazdovani lidi a mame pocakt az budeme napadeni.

Neni nad humani levicove teorie.

0 0
možnosti
W

wiki5

9. 7. 2008 16:38
cele

 je to propagandisticky slint, pane minul jste se v case a mel jste se narodit nekdy tak 1930. V 50. letech byste byl prinosnym redaktorem Rudeho Prava.... uz aby take bylo zavedene skolne, at si lide jako vy studuji za sve

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 16:49
Re: cele

:-) Ajejej. Doteď se tady vedla vcelku kultivované diskuze. Zdravím vás, proletářobijče. Autor.

0 0
možnosti
RL

eldark

9. 7. 2008 16:22
zkusil jste si pracovat v USA

Vážený mladíku, než začnete psát o nějaké hierarchické společnosti, tak se  nejprve pořádně informujte a zkuste si  to o čem tu píšete na vlastní kůži.  Z vašeho  příspěvku jednoznačně vyplývá, že píšete pouze na základě zprostředkovaných informací. Já v USA byl a pracoval a to legálně(jen pro upřesnění). Setkal jsem se s mnoha lidmy, kteří začínali úplně od nuly a svou pracovitostí a šikovností se vypracovali na majitele či spolumajitele firem. Začínali např.pomocnými pracemi na opravách střech. Je pravda, že tam jsou chudinské čtvrti a to rozsáhlé a nebezpečné. Nicméně 90% procent obyvatel těchto čtvrtí jsou povaleči, kteří jsou líní a nevzdělaní. Ti co jsou šikovní, se tam uchytí v práci a mají vetší možnost se vypracovat než v Evropě. Doporučuji tedy, aby jste si příští léto zajistil pracovně studijní vízum do USA a můžete se přesvědčit, jak to tam funguje. Možná potom získáte jiný pohled na USA než jaký máte ze zprostředkovaných informací. Pěkný den.

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 16:27
Re: zkusil jste si pracovat v USA

Děkuji za příspěvek. Já osobně jsem v USA nebyl. Můj dobrý kamarád byl ale v Anglii a říkal mi jak to chodí tam. Čech, Polák i Pákistánec jsou na stejné úrovni. Prostě je to povl. Jeho líčení mě jen utvrdilo v mých názorech na chorobné elitářství rozmáhající se v západním světě.  Autor.

0 0
možnosti

CART09

9. 7. 2008 15:47
A co ještě pěkného

A co ještě pěkného Vám neomylný pan Moore prozradil?

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 15:51
Re: A co ještě pěkného

Pan Moore není neomylný, to uznávám. V jistém slovasmyslu může být až manipulativní, to ale neospravedlňuje nikoho na něj uvalovat kladbu nebo říkat, že nic z toho co uvádí ve svých dokumentech není pravda. Jinak podotýkám, že Moore byl jen jedním z osmi zdrojů použitých pro tento článek. Autor.

0 0
možnosti
RS

Randy_Sh

9. 7. 2008 14:15
Snůška polopravd a lží

Vyvrátím jen dva bláboly, aby si každý mohl udělat obrázek, jaký je autor lhář nebo hlupák (případně obojí).

Lež číslo 1: Bushova administrativa prý zakazuje novinářům zveřejňovat jména padlých vojáků. Ve skutečnosti zveřejňuje jména padlých přímo ministerstvo obrany - např. http://www.defenselink.mil/releases/release.aspx?releaseid=12025

Manipulace číslo 2: Z 535 kongresmanů má jen jeden syna v Iráku. Je pravda, že do armády se hlásí převážně chudší lidé, ale tak je to všude na světě. V USA žije 300 milionů lidí a v Iráku slouží 150 tisíc vojáků. Jeden voják v Iráku připadá na 2 tisíce obyvatel, takže jeden kongresmanův syn je odpovídá statistice.

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 14:20
Re: Snůška polopravd a lží

O tom, kdo je tady hlupák by se dalo polemizovat. Já osobně tak definuji mimojiné lidi, kteří se uvedou urážením někoho druhého. Pro jeden fakt zatracujete celou pravdu. Měl by jste vědět, že podporou Rwandské armády v Kongu nebo UČK v Kosovu je to právě Bush a jeho administrativa koho lze označit za teroristickou skupinu. Autor.

0 0
možnosti
J

Johan4

9. 7. 2008 13:55
Pro autora

Nechci s Vámi polemizovat o článku, protože se naše názory výrazně liší a nemělo by to smysl. Jen malý dodatek. Začínáte mi svým zatracováním konzervativního pohledu na svět připomínat fanatika Míku.

0 0
možnosti
D

dasty84

9. 7. 2008 14:04
Re: Pro autora

To je v pořádku. Každý má právo na svůj názor. Tento článek čerpá z několika na sobě nezávislých informačních zdrojů a poukazuje na faktickou jednostrannou ziskuchtivou politiku USA. Lze jej považovat za tendečně levicově-liberální, proti fanatismu, se však musím ohradit. Pokud je někdo v otázce zahraniční politiky fanatikem, pak je to proamerický aktivista Jan Šinágl. Autor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1982x
Absolvent VŠB - TU Ostrava

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články