Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

thufir

8. 10. 2008 9:45
Tlak marketingu?

Obyčejná lidská blbost. Pokud jdu do Tesca pro párky, rohlíky a mléko, tak koupím párky, rohlíky a mléko. Když tam někdo s podobným nápadem nechá dvojku, tak je tupec.

Mimochodem platit třicet let hypotéku mi nepřipadá strašné. Investice do bydlení je dobrá věc.

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 10. 2008 16:54
obecně

bych nesměšovala dluhy do jednoho pytle. Vlastní střechu nad hlavou nepovažuji za hloupé utrácení pod marketingovým tlakem. Druhá věc je, co považujete za luxusní bydlení,On průměrný či menší domek vyjde stejně jako byt.Já osobně mít jakýkoli dluh, tak v noci nespím. Druhá věc je, jaké popřídit bydlení, aby bylo v rámci nějakých možností pořízení. Ostatně nemám pocit, že by lidem s průměrným výdělkem někdo dal hypotéku na rezidenci za 14 mil. nota bene když její reálná hodnota je polovina.Ovšem ve všem ostatním máte pravdu. Ale ani bych to moc na nějakém marketingu neviděla, je to jen a jen lidská hloupost.Akorát tedy žasnu, kolik tupců v naší republice existuje.A nějak kromě aut si ani nedovedu představit, na co že si vlastně takové horentní sumy lidé půjčují.Co se týče zadlužení domácností, docela by mne zajímala čísla po odečtení hypoték, ta považuji v tomto kontextu za relevantní.

0 0
možnosti
M

mtis

6. 10. 2008 21:10
z nejzákladnějších lidských potřeb: střechu nad hlavou

Domnívá se autor skutečně, že těch 2.5 milionů američanů je dneska homeless? :-):-):-)

0 0
možnosti
RO

opeth

6. 10. 2008 16:26
x

pisete ze "nejsilnější ekonomika světa není schopna vlastním lidem garantovat jednu z nejzákladnějších lidských potřeb: střechu nad hlavou."

to je ale hodne pritazene za vlasy. zodpovednost jednotlivcu prenasite na stat. oni udelali spatne rozhodnuti, a treba si poridili bydleni, na ktere proste nemaji, za to ale stat nemuze. to je jejich hloupost. a proto by ted stat, podle toho co pisete, nemel zasahovat, protoze toho neni schopen. ale on zasahne. krom toho mate trochu divne predstavy o tom, co stat musi svym obcanum poskytovat. to kde bydlite je preci vase vec, a ne statu. stat at se stara o prava, zakony, bezpecnost policii, armadu, silnice atd. Ne o vas dum !!!

0 0
možnosti
RO

opeth

6. 10. 2008 16:28
Re: x

mam ted vybehnout na ulici a zvolat - nemam kde bydlet!!! okamzite mi, cesky state, dej nejake bydleni. ??!!!Rv

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 10. 2008 15:20
vas styl

zarucene nikdy nezklame a jsem si jist, ze Karel Capek psal i o vas, kdyz napsal:

Nejdivnější a nejnelidštější na komunismu je jeho zvláštní pochmurnost. Čím hůře, tím lépe; porazí-li cyklista hluchou babičku, je to důkaz zpuchřelosti dnešního řádu; strčí-li dělník prst do koleček stroje, nerozmačkají mu jeho ubohý prst kolečka, nýbrž měšťáci, a k tomu ještě s krvežíznivou rozkoší.

0 0
možnosti
D

dasty84

6. 10. 2008 15:44
Re: vas styl

No může to tak možná vypadat, ale věřte mi není to tak. Já chápu, že pro člověka jako vy, který zažil komunismus musí připadat dnešní poměry jako živá voda. Asi jako člověku který zažil přechod od Absolutismu k Osvícenství. Ale nepodléhejme planým iluzím. Cesta k opravdu svobodné společnosti bude ještě dlouhá. Autor.

0 0
možnosti
G

gumidos

6. 10. 2008 14:13
V poslední době se tak moc

tvrdí, že za všechno a všecičko můžou akorát hypotéky, že tomu přestávám věřit.  Těžko bude 1 dům na hlavu v každém státě. Poptávka už je pomalu vyčerpána. Navíc podíl hypoték na celkovém hospodářství těžko bude majoritní. Prostě se mi to nezdá. Bude toho nejspíš víc, co se oliškovalo a ošidilo a nejenom hypotéky.

0 0
možnosti
D

dasty84

6. 10. 2008 14:16
Re: V poslední době se tak moc

Vaše obavy sdílím. Autor.

0 0
možnosti
HN

ajka33

6. 10. 2008 14:03
Balena voda a tak

Nekterym vecem odolavam,treba balene vode.MP3 nemam,ale zato mam dve DVD (jedno deti, jedno ja), sve auto menim pravidelne a na pozadi si myslim,ze by si pritel "mel" tez poridit nejake lepsi auto,i kdyz to jeho jezdi..Nepujdu na plastiku, nedrzim diety i kdyz nemam velikost 36 (pac jsem pekna a maji me radi:-)).Ale chci, aby mi synove vsichni udelali VS (aby meli vic sanci) a nekdy nakupuji jak debil a fakt to vubec neni nutne:-) Nemam zadnou pujcku ani hypoteku,ale ani nesetrim,krom sporeni.Konzum a spolecnost jsou vsude kolem,tomu neutecete,hlavne (dusevni) zdravi,detem zpivat a chytat jim kobylky,pecovat o zvirata,stavet vodni mlyny,ucit je zapojit zasuvky, navstevovat rodice...a ono to pujdeV

0 0
možnosti
D

dasty84

6. 10. 2008 14:10
Re: Balena voda a tak

Jistě. Však já taky nikoho nenabádám k asketickému životu v horách jako poustevník:-) Já osobně vedu život průměrného konzumenta. Vždy je třeba najít rozumnou míru kompromisu. Mě ale připadá, že spousta lidí je dnes už opravdu jako urvaná z řetězu hlavně před Vánocemi. Je otázkou jestli vrcholný blahobyt, zdevastovanou palnetu a spoustu naštvaných národů kolem je to nejlepší, co můžeme předat svým dětem. Autor.

0 0
možnosti
JD

pedr64

6. 10. 2008 14:01
na jednom TV kanále běží dokument

o tom jak Američanům pomoci od dluhů(ještě před touto krizí). Ti lidé jsou vzdělaní, mají práci, ale chovají se jako děti."vydělám 5000USD měsíčně a utratím 15000. V pohodě, mám přeci kreditku. Až ji vyčerpám, vemu si další a další a...." Dluhy 100, 200..tisíc USD. Podobná situace je v Japonsku, utratit teď a zaplatit buhví kdy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1982x
Absolvent VŠB - TU Ostrava

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články