Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

POToole

30. 7. 2010 21:35
Možná se budete

divit, ale jsou země, kde úřady práce nemají a přitom mají nižší nezaměstnanost než je třeba v ČR... Vaše představy o kapitalistických USA jsou také úsměvné, pletete si demokracii (politiku) a kapitalismus (ekonomický systém). Pokud chcete nějaký dobrý příklad tvrdého kapitalismu, mrkněte se spíš do Jižní Ameriky, USA mají hospodářský systém smíšený, s velice rozsáhlou sociální sití. Větší individuální svoboda, nižší daně a větší osobní odpovědnost není cesta do pekla ale rozumná alternativa neefektivního, byrokratického a rozhazovačného zřízení, které slušného pracujícího člověka obírá nejen o peníze, ale částečně i o svobodu volby, jak se svými, těžce či lehčeji vydělanými, penězi naloží. Takový stát se naopak chová jako otrokář k pracujícímu a bere jim co nejvíce proto, aby mohl v první řadě živit úředníky a až v druhé řadě pomoci potřebným, kteří by se ale třeba potřebnými nestali, pokud by si z méně zdaněného platu v minulosti pro tyto případy zodpovědně našetřili.

0 0
možnosti

kaktusak

30. 7. 2010 22:28
Re: Možná se budete

Kapitalismus je nejenom ekonomický, ale i politický systém. Není možné to oddělovat.

0 0
možnosti

kaktusak

30. 7. 2010 20:51
Ti dva individualisté jsou zřejmě neschopní,

protože ten svůj kýžený systém nedokážou prosadit. Schopní jsme my, kteří prosazujeme silný moderní sociální stát. A oni, i když se jim to nelíbí, s tím nemohou nic dělat.

0 0
možnosti

Ccecil

30. 7. 2010 16:04
Přestože je nadpis OK

článek už je hloupost.

0 0
možnosti

Boulder Dash

30. 7. 2010 14:35
osobne vidim ideologie individualismu taky jako velke zlo

nabourava socialni soudrznost. Lide cim dal vice ztraci to, cemu Adler rikal "Gemeinschaftsgefühl". Individualismus vede k pocitum izolace, vykorenenosti, ztrate smyslu zivota, rozpadu hodnot, vnitrni prazdnote. Asocialni grupa je typicky produkt pokrocileho stadia teto choroby. V jine diskuzi tvrdil, ze by nechal deti umirat na leukemii, pokud jejich deti nemaji na cytostatika. Nemyslim ze bude v zivote prilis stastny. Zije si v zalari sveho egoismu a navenek tvrdi, ze druhe lidi nepotrebuje, pricemz se uzira touhou po nich. Zrejme mel spatne detstvi, chudacek maly. Jak rikal Einstein: “Only a life lived for others is a life worth while.”

0 0
možnosti

toad

30. 7. 2010 15:30
Re: osobne vidim ideologie individualismu taky jako velke zlo

??? To myslíte vážně? Já si Vás díky diskusím jinde docela považoval. Ale trochu myslím chápu... Pokud "Asocialni grupa" tohle vykládal. To ovšem není individualismus ale totální stupidita a zoufalství. Nezaměňujte prosím individualismus za egoismus. A i individualista se může ztotožnit s tím Einsteinovým citátem. Viz. JÁ :-) Akorát nejsem žádný Ježíš ale pro své nejbližší udělám cokoli. Ale ono téma individualismus není na pár odstavců v diskusi zde, spíš na mnoho dlouhých večerů a nocí rozprav, případně vylepšených dobrým oitím a kouřem. :-)

0 0
možnosti

ladyevil_cz

30. 7. 2010 14:17
V pohodě, autore...

...nenechte se zmást výkřikama ani pro ani proti;-)Karma za formu a argumentaci;-D

0 0
možnosti

HolyMountain

30. 7. 2010 13:58
státní moc nemá žádnou legitimitu

demokracie je zločinný politický systém... to, že máte strach ze svobody neznamená, že můžete držet ostatní v otroctví Rv

0 0
možnosti

m. l.

30. 7. 2010 15:55
Re: státní moc nemá žádnou legitimitu

Navrhuji přísně potrestat podle pravidla, že kdo je duší otrok, tomu je svoboda trestem.

0 0
možnosti

m. l.

30. 7. 2010 13:53
Ty příklady jste si nevybral moc dobře :-)

Třeba ty úřady práce - řekněte, jaký mají pro společnost přínos kromě toho, že poskytují práci 8500 úředníkům?

 

Nebo placená zdravotní péče - vždyť ta je placená odjakživa a zkuste říct nějakému doktorovi nebo majiteli nemocnice, že by měl pracovat zadarmo :-)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

30. 7. 2010 13:39
tohle za střízliva nemůžu číst

;-D ....ale asi tím autor chtěl naznačit, že jako člověk je sociálně pozitivní. Ještě by to chtělo opepřit odbornou citací....co na to např. PaeDr. Hrochová? ;-D

...na druhou stranu, na takové články se neumírá, takže proč ne.....piš holoubku piš, nebo zcepeníš (J.d.Cimrman)

0 0
možnosti

toad

30. 7. 2010 12:34
Omg, kolik vám je let?

Jste tak hloupý, zaslepený, anebo si děláte legraci? Lidé, kteří chtějí rozhodovat o svém životě, svobodná vůle - to je pro vás anarchie????

Četl jste Huxleyův "Konec civilizace"? Nebo stačí Orwell.  Vám by se v tam zobrazených režimech jistě líbilo. Jen doufám, že lidi jako vy nebudou nikdy rozhodovat o našich životech. Rv

0 0
možnosti

Karl Novak

30. 7. 2010 12:13
Hluboce se mýlíte !

Vy jste ty dva příspěvky vůbec nepochopil. Oni nevolají po rozvratu státu ani po anarchii. Říkají, že náš stát se obludně rozrostl.

Stát dohlíží na křížení fazolí, stará se o chov koní, vaří pivo, vyrábí radiátory, vybírá cla, sčítá své obyvatele (a jejich pračky), sezdává a rozvádí lesbičky a dělá další stovky zbytečných absurdních věcí. Jedna z nejabsurdnějších věcí je hledání práce pro svépravné, práceschopné obyvatele.

Další absurditou je povinné (pod hrozbou trestu) zdravotní pojištění.

Na tyto absurdity pak stát bere občanům (v případě zaměstnanců) kolem 70% jejich příjmů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1982x
Absolvent VŠB - TU Ostrava

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články