Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

poiuyt

29. 6. 2010 9:05
pravda,

ale penize na skolstvi se "neumeji"hledat cestu vratit zpatky do kapsy politiku,kteri je utraceji ,proto tihle politici radeji utratit na nakup obrnenych vozu nebo neco podobneho ikdyz jsou to uplne zbytecne veci.Tunelari celeho sveta delaji stejne ...

0 0
možnosti

jafava

28. 6. 2010 20:28
Vzdělání je zboží nemateriální povahy.

Už se těším, až se ve zbožném vření titulománie znovu objeví před jmény čekatelů na akademické tituly ženskorománové predikáty typu JUC., MUC. nebo IngC.; dnes by se asi objevily i MgrC. a BcC. No, nebude to kouzelné? ;-)

Tím jistě dosáhneme v rámci EU na jedno z předních míst v počtu otitulovaných občanů; stačí "chvilku pobejt" na nějaké VŠ, připlácnout si před jméno titul kandidáta na titul a co je doma, to se počítá!

0 0
možnosti

danastol

28. 6. 2010 17:31
nárok

vážený příteli, vy jste se vyloupl někdy z minulého století. Kde berete tu drzost a tvrdíte, že školné postihne jen ty sociálně nejslabší. Všude se argumentujeo tom,že je nárok- skoro podle zákona- na vzdělání.Zapomněl jste však na základní. Nelze přece aby každý měl střední a už vůbec ne vysokou školu.Přála bych vám všem mladým, běžte studovat do zahranicí,když se jim tak oháníte, zaplatíte ani nemuknete, ale hlavně, tam není pracovní doba jak si představujete.Člověk se musí své práci věnovat a být dobrým pracovníkem, aby se s ním vůbec počítalo. To se u nás nevidí, představujete si, že to jenom profláknete. Samozřejmě lze čerpat sociální stipendium a dle výsledků se částka odečítá.Proč mají ostatní platit školné, když na školu nechodí.Nebo si myslíte, že tu školu snad nikdo neplatí,snad ji platí stát- tzn. my všichni. Nezapomeňte, Proč máji ostatní doplácet na vaši školu.Autoškolu, nebo jazykový kurz taky platíte a berete to jako samozřejmost. Je třeba zodpovědnosti.

0 0
možnosti

martin5.3

28. 6. 2010 15:59
Jen taková maličkost

Na světě neexistuje nic, co je "zadarmo", za všechno se nějakým způsobem musí zaplatit.

0 0
možnosti

Mokasina Alan

28. 6. 2010 20:57
Re: Jen taková maličkost

Ovšem jde o to rozložení zátěže.. aby jeden nenes 20kilo a druhý 3.. pravidla jsou takhle nestavená nás to nezajímá udělej si to jak chceš.. z toho se často vyloupne že to ono "jak chceš" všechny pěkně překvapí, když se dotyčný stane dotčeným..:-/:-)

0 0
možnosti

Deleter

28. 6. 2010 14:44
---

Celá analýza v článku nijak nevyvrací fakt, že zdraví i vzdělání pochopitelně zbožím jsou, a to v prvním případě velmi a v případě druhém podmíněně také velmi výnosným.

0 0
možnosti

Mokasina Alan

28. 6. 2010 21:00
Re: ---

nesouhlasím

0 0
možnosti

Stará kára

28. 6. 2010 13:39
Jak definuje zboží?

Pro mě je to něco, co se prodává.

Máte dojem, že lékař, sestra, primář, asistent, docent, profesor pracují zadarmo? Nikoliv - nechají si zaplatit. Tedy svoji činnost prodávají. Je tedy jejich služba zboží. Totéž platí o umělcích stejně jako církevních hodnostářích. Zadarmo ani kuře nehrabe.

0 0
možnosti

Draxis

28. 6. 2010 13:38
Nová krev českého socialismu

Zkuste se na práci zeptat v Lidovém domě. Taky mají plnou pusu solidarity, sociálně slabých a podobně. A mají i stejné argumenty. Prostě je třeba dát všechno zadarmo a nebojte se, to zaplatí ti druzí..;-D

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

28. 6. 2010 13:34
a solidarita je zboží?

....pokud ne, tak proč se za ní tolik utrácí? ;-D

Asi rozumím tomu, že to studenty zneklidňuje.....přesto jsem proto, ať není nic zcela zadarmo. Proti tomu, co jsou lidé ochotni zaplatit třeba na auto na splátky je to pořád spíš symbolická cena. VŠ za 100 tisíc.........není moc.

Externality typu pedagogická, atd. samozřejmě asi bude třeba dořešit, ale v zásadě na tom nic špatného není.....jako na jakémkoli jiném poplatku, je-li úměrný získané hodnotě.

0 0
možnosti

Draxis

28. 6. 2010 13:16
Tak co to tedy je?

Co je tedy vzdělání, když to není zboží (možná spíše v přeneseném slova smyslu)?

Roste vzdělání na stromech? Nebo proč vlastně studujete? Pro lepší uplatnění a následný větší plat?

0 0
možnosti

kykor

28. 6. 2010 12:45
saint simon

přesně- chleba taky není zboží, snad s v Albertu nebudou divit, až projdu mezi pokladnama.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS